Nieuws: Werken aan stress nu ook online mogelijk!

Stress en een hoge werkdruk het zijn veel gehoorde klachten van werknemers. De cijfers, die gepubliceerd worden door o.a. TNO en CBS liegen er niet om. De afgelopen jaren stijgt het aantal medewerkers met burn-out klachten.

Stress op zich is prima. Het geeft je een extra boost, die je soms net even nodig hebt om het beste uit jezelf naar boven te halen. Een mooi voorbeeld is het doen van je examen.

Stress wordt pas ongezond als structureel blootgesteld wordt aan stress en er geen ruimte meer is om te ontspannen. Er ontstaat dan een verstoring van je balans in werk en privé. Langzaamaan put je jezelf steeds verder uit. Gevolg lichamelijke klachten als oververmoeidheid, slechte eetlust, hoofdpijn e.d.. Naast lichamelijke klachten ontstaan er ook geestelijke klachten, zoals prikkelbaar, angst, besluitloosheid e.d..

Het niet tijdig ingrijpen leidt tot overspannenheid en uiteindelijk zelfs tot een burn-out.

In mijn praktijk begeleid ik mensen, die last hebben van stressklachten en/of herstellende zijn van een burn-out. De begeleiding bestaat uit drie fases:

  1. bewustwording
  2. eigen verantwoordelijkheid nemen
  3. en tot slot het maken van betere keuzes.

Sinds is het ook mogelijk om naast persoonlijke begeleiding om een online programma te volgen. Het online programma bestaat uit 8 modules. Het programma ondersteund door het  geven van informatie rondom stress aangevuld met opdrachten. Deze opdrachten geven inzicht in het eigen gedrag en hoe hier op een andere manier mee om te gaan.

Voordelen:

  • client kan in eigen tempo werken aan de opdrachten
  • kan informatie terug kijken en lezen
  • e-mail service voor de client, met tips ook na het traject.

Kortom een waardevolle aanvulling naast de huidige begeleiding.

Nieuwsgierig geworden en wil je graag meer weten? Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.