Conflict coaching

Daar waar mensen samenwerken ontstaan conflicten. Iedere situatie is anders. Meestal komen partijen er samen uit, maar soms ook niet. Zo kunnen conflicten allerlei nare bijwerkingen op de werkvloer tot gevolg hebben. Is verder praten geen oplossing, maar moet er wel een oplossing komen? Kies dan voor conflict coaching. Ik help mensen, teams of afdelingen beter en/of anders te communiceren. 

Individueel

Is er een opzichzelfstaand conflict of heeft een medewerker snel conflicten met anderen? Mijn begeleiding helpt om situaties op een positievere manier te beïnvloeden. Samen kijken we naar het individuele aandeel, communicatie en werken we aan bewustwording. Dit kan ook een thema zijn bij personal coaching.

Teams en meerdere partijen

Bij conflicten tussen teams en afdelingen ga ik samen met partijen op zoek naar een oplossing die iedereen past. Al lijkt het soms onmogelijk, er kan vaak meer dan u denkt. Mijn professionele hulp heeft niet zozeer betrekking op de inhoud maar meer op het proces. De voorwaarde van succes is natuurlijk wel dat alle partijen willen meewerken. Ook teamcoaching kan hierop van toepassing zijn. 

Werkwijze

Individuele gesprekken met alle betrokken. Ik zoek naar wat er speelt, stel vragen en luister naar alle kanten van het verhaal. Ik leg uit welke mogelijkheden er zijn om het conflict te begeleiden en bespreek met u of dit ook de juiste weg is. Aansluitend vinden er één of meerdere gesprekken plaats met alle betrokken. We kijken naar de huidige situatie, wat werkt niet meer en wat er is er nodig is om verder te komen met elkaar. 

Voordelen

Conflict coaching is dé manier om een vervelend juridisch proces voor te blijven. Het kan negatieve effecten op de werkvloer voorkomen of snel verhelpen. Alles is erop gericht om samen verder komen en draait om het behoud van de relatie. De winst zit hem in een snelle oplossing waarmee hoge kosten bespaard worden. 

Adviesgesprek

Neem gerust contact op voor advies en een afspraak. Ik beantwoord graag uw vragen zodat ik u zo snel mogelijk van hulp kan voorzien. Bellen kan op 06-14 80 86 33 of stuur een bericht naar ingrid@mica-ede.nl

Ook op het gebied van mediation, teamcoaching, personal coaching, inzetbaarheid coaching en coaching voor leidinggevende kan ik u van dienst zijn.