Mediation bij familieconflicten

Niemand zit te wachten op een ruzie, conflict of een scheiding. Soms lukt het om het op te lossen maar vaak ook niet. Emoties lopen hoog op en de afstand tussen mensen wordt groter. Als alle pogingen tot een oplossing niet helpen, zet dan mediation in. Samen achterhalen we wat de reden is van het conflict en op welke manier u dit kunt oplossen. Dat zorgt voor rust en ontspanning voor u, maar is ook van grote invloed op de rest van de omgeving, familie of betrokkenen. 

Laat uw conflict of ruzie geen jaren duren

Voor ruzie kiest u niet, maar u kunt wel kiezen om u in te zetten voor een oplossing. Onderwerpen van ruzies en conflicten zijn heel verschillend. Mensen schakelen mij vaak in bij:

  • Verdeling van de zorg- en omgang
  • Oude pijn
  • Langslepende familieruzies
  • Partnerproblematiek
  • Contact verloren met de kinderen na de scheiding
  • Ruzie tussen broers en zussen
  • Ruzie tussen ouders en kinderen
  • De verdeling van de erfenis
  • Conflicten binnen familiebedrijven

Gevolgen van een familieconflict

Contacten verbreken met je familie lijkt een in eerste instantie op een goede oplossing. In de praktijk blijkt dat dit zelden het geval is.  Vaak ben je meer dan eens met de ander bezig.  Hoe ga je met elkaar om als je elkaar tegen komt? Hoe doe je dat met verjaardagen? Of als je ziek wordt?

Vooral belangrijke moment in iemands leven, trouwen, kinderen krijgen, ziekte of sterfte leiden familiebreuken vaak tot verdriet, stress, gemis en vertwijfeling.

Ongemerkt kunnen de gevolgen van een familieruzie erg groot zijn en zelfs zorgen voor allerlei psychosociale en gezondheidsproblemen.

Mediation bij familieruzies

Het is beslist, u wil graag uw familieruzie oplossen. Het herstellen van het contact of het uitpraten van een ruzie is echt mogelijk. Het zetten van de eerste stap is niet gemakkelijk!

Samen gaat u aan de slag met het oplossen van uw ruzie. Het een proces waarbij emoties hoog op kunnen lopen. Vol van gevoelens, verdriet, onbegrip, onmacht en onzekerheid. Juist die emoties zorgen ervoor dat het niet gemakkelijk is om met elkaar in gesprek te gaan. Als familiemediator bied ik hulp. We voeren gesprekken om (weer) begrip te krijgen en het verleden een plek te geven. We werken aan een duidelijke en heldere verstandhouding.  

Mediation & oplossen van relatieproblemen

Iedere relatie kent mooie en moeilijke periodes, dat geldt dus ook voor (huwelijks)relaties. Soms lukt het gewoon even niet om daar samen uit te komen.  Jullie zijn niet happy meer in je relatie, maar weten niet zo goed hoe dit met elkaar op te lossen. Langzaam aan groeien jullie uit elkaar. U voelt zich eenzaam en er ontstaan allerlei tegenstrijdige gevoelens.

Twijfelen jullie of de relatie nog te redden is? Als relatie-mediator kan ik jullie helpen om inzicht te krijgen in uw zelf, uw partner en uw relatie.  Samen kijken we naar jullie manier van communiceren, gaan we opzoek naar de pijnpunten, de verwachtingen en behoeftes en doorbreken we de negatieve denk en gedragspatronen.

Ouderschapsregeling en nazorg (aanpassingen achteraf )

De scheiding is rond en afspraken zijn gemaakt.  Maar na verloop van tijd ontstaat er een situatie waardoor de relatie, tussen u als gescheiden ouders, onder druk komt te staan. Denk aan een nieuwe partner, een verhuizing of zorg rondom de kinderen. Dan is het moeilijk zijn om goed met elkaar in gesprek te blijven. Verschillen van inzicht kunnen ontstaan en ervoor zorgen dat u eerder gemaakte afspraken wilt veranderen. Mediation kan opnieuw helpen. Samen kunnen we het bestaande ouderschapsplan bekijken, aanpassen of een nieuw plan opstellen.

Ontdek wat mediation kan doen

Het bespreken van problemen is moeilijk, ik help graag. U staat er niet alleen voor. Bel gerust voor een kennismaking op 06-14 80 86 33 of stuur een bericht naar ingrid@mica-ede.nl