Mediation

Er is een conflict dat u wilt oplossen. Om lange, dure en vervelende procedures bij de rechtbank te voorkomen kan mediation helpen om (weer) met elkaar in gesprek te komen en afspraken te maken. Mediation wordt vaak ingezet bij:

Met neutrale en onafhankelijke begeleiding help ik partijen (weer) in contact te komen en samen een oplossing te vinden. We gaan op zoek naar een uitkomst die voor alle partijen oké is. Hierin heeft u dus zelf de regie, in tegenstelling tot een gerechtelijke procedure, dan beslist de rechter voor u. Met mediation zijn er enkel winnaars, geen verliezers. 

Hoe mediation werkt

Als mediator ben ik bij alle gesprekken aanwezig als onpartijdige, ik geef geen oordeel. Iedereen krijgt de ruimte om zijn of haar verhaal, mening en ideeën te delen. Mijn doel is om samen tot een oplossing te komen. Kiezen voor mediation betekent ook dat u kunt stoppen op elk moment, u heeft de regie in handen. Tijdens de gesprekken wordt gevraagd om actief mee te doen, te denken en te werken aan een eigen oplossingsrichting. Tenslotte bent u de expert die weet welke oplossing het beste is. 

Vertrouwelijk

Onze mediation gesprekken zijn vertrouwelijk en houden we in een veilige en neutrale omgeving. Om een oplossing te vinden is het belangrijk dat er ruimte is om hardop te denken en te zeggen wat u wilt. Allerlei mogelijke en onmogelijke oplossingen bespreken we. Lukt het toch niet, dan kan de inhoud van deze gesprekken niet (tegen u) worden gebruikt in een gerechtelijke procedure.

Hier komt u verder mee

Als u er samen uitkomt is er sprake van een win-win situatie. De overeengekomen oplossing wordt met een vaststellingsovereenkomst getekend. Zo kunt u verder. 

De ervaring leert dat deze afspraken beter worden nagekomen dan beslissingen die zijn opgelegd door de rechter. 

Voordelen van mediation

  • Snelle oplossing zonder juridische kosten 
  • Regie in eigen hand m.b.t. de oplossing 
  • Geen verliezer maar een win-win situatie
  • Gericht op toekomst en behoud van relaties
  • Gemaakte afspraken worden beter nagekomen

Tarieven

De duur en kosten voor een mediation traject verschillen. Het is afhankelijk van uw vraag en de complexiteit van de situatie. Soms kunnen we een pakketprijs afspreken, maar meestal werk ik op basis van een uurtarief. 

Mediation is goedkoper dan een gerechtelijke procedure. Het gaat enkel om een uurtarief en bijkomende kosten (zoals eventuele locatiehuur, reis- en verblijfskosten). Over het algemeen worden deze kosten gedeeld door alle betrokkenen. Bij arbeidsmediation draagt de werkgever meestal de kosten, niet de werknemer. 

Gecertificeerd mediator

Als geregistreerd mediator bij de Mediators Federatie Nederland (MfN) voldoe ik, Ingrid Middelkoop, aan de eisen als vakbekwaamheid, betrouwbaarheid en onpartijdigheid. De gedragsregels en het MfN-mediation reglement vormen mijn basis waarin ik met u werk aan een oplossing. 

Ontdek wat mediation kan doen

Schroom niet om contact op te nemen en uw conflict, ruzie, scheiding of probleem te bespreken. Er is vaak meer mogelijk dan u denkt. Bellen kan op 06-14 80 86 33 of stuur een bericht naar ingrid@mica-ede.nl