Mediation bij arbeidsconflict

Een arbeidsconflict zorgt voor spanning en moeizame communicatie. Denk aan een conflict tussen werkgever en werknemer, spanningen tussen teamleden of ruzies tussen verschillende afdelingen. Een arbeidsconflict verstoord de werksfeer en geeft gedoe en stress. U kunt daar met mediation iets aan doen. Arbeidsconflicten gaan vaak over:

  • Onenigheid bij ziekteverzuim
  • Functieveranderingen
  • (Voorgenomen) ontslag
  • Ruzie op de werkvloer
  • Conflicten tussen werkgever en werknemer
  • Verschillende afdelingen die conflicteren
  • Problemen over beoordelings- en functioneringsgesprekken
  • Samenwerkingsproblemen (team mediation)

Mediation helpt mensen met neutrale en onafhankelijke begeleiding om (weer) met elkaar te praten. Het is een doeltreffend middel naar een oplossing die voor iedereen werkt. Tijdens gesprekken vraag ik om een actieve rol. Samen gaat u op zoek naar een uitkomst die voor alle partijen oké is. Hierin heeft u dus zelf de regie. Anders dan bij een gerechtelijke procedure, dan beslist de rechter voor u. Met mediation creëert u een win-win situatie.

Exit-mediation

Soms is een samenwerking tussen werkgever en werknemer niet meer reëel. Dan begeleid ik bij het maken van afspraken over een beëindiging van het dienstverband. Een ontslagprocedure bij de kantonrechter is kostbaar en tijdrovend met een onvoorspelbare uitkomst. De inzet van exit-mediation is snel en duidelijk. Het voorkomt stress, onrust, tijd en geld.

Hier komt u verder mee

Als u er samen uitkomt wordt de overeengekomen oplossing met een vaststellingsovereenkomst getekend. Zo kunt u verder. De ervaring leert dat deze afspraken vaak beter worden nagekomen dan beslissingen die zijn opgelegd door de rechter.

Mediation of (conflict) coaching

Is er nog geen conflict maar wel een onveilige of dreigende situatie. Dan kan de inzet van conflict coaching helpen. Zo voorkomt u escalatie en blijft de situatie onder controle. Preventie door middel van coaching kan helpen om de noodzaak van mediation voor te blijven. Ook hiervoor kunt u bij mij aankloppen. 

Informatie of maak een afspraak

Luisteren kan ik goed en ik voorzie u graag van een persoonlijk advies en ondersteuning. Daarbij kan ik goed uitleggen welk resultaat u kunt verwachten. Bellen kan op 06-14 80 86 33 of stuur een bericht naar ingrid@mica-ede.nl