Coaching

Iedereen heeft wel eens een vraagstuk waar je al diverse keren je hoofd over gebroken hebt, maar waar tot op heden nog geen passende oplossing voor is gevonden. Op zo’n moment kan coaching dé manier zijn om je te ondersteunen in het vinden van de juiste antwoorden.

Een coachingstraject kan gestart worden, omdat jezelf de behoefte hebt om eens op een andere manier te kijken naar vraagstukken die er leven. Het is ook mogelijk dat een traject aangevraagd wordt door je werkgever bijvoorbeeld in het kader van een persoonlijk ontwikkelingstraject.

Voordelen van Coaching
Coaching biedt je de mogelijkheid om onder professionele begeleiding te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Coaching gebeurt op een manier die bij je past en op een tijdstip en locatie die prettig vindt.

Wat kun je verwachten?
De manier waarop wij samen aan de slag gaan bespreken we tijdens het intake gesprek. Dit eerst gesprek is een vrijblijvend gesprek om te ervaren of er een ‘klik’ is. De klik, vertrouwen, is van groot belang, om tot een goede samenwerking te komen.

Een coachingstraject bestaat gemiddeld uit 5 tot 7 gesprekken, die we per keer inplannen, zodat er voldoende ruimte is om te oefenen in de praktijk.

Afhankelijk van de coachvraag, de persoon en de situatie maak ik gebruik van diverse methodieken en instrumenten, altijd met het vooraf gestelde coachdoel, het gewenste resultaat en de persoon in kwestie voor ogen.
Ieder coachingstraject is hierdoor altijd maatwerk.

Respect, prikkelende confrontaties, humor, integriteit en openheid zijn voor mij belangrijke kernbegrippen in coaching.

Vormen van coaching: