Over Ingrid

Ingrid Middelkoop

Mijn naam is Ingrid Middelkoop. Al mijn kennis en kunde zet ik in als in company coach, mediator, vertrouwenspersoon en als interim manager binnen mijn praktijk Mica-Ede. Zo help ik mensen, bedrijven en organisaties in het omgaan met inzetbaarheid, professionalisering, stress, burn-out, verzuim, werkdruk, verandering en conflict. Samen werken aan een omgeving waar medewerkers met plezier naartoe gaan. Zoeken naar balans. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Ik ben juist van een praktische aanpak, zodat u er ook echt iets aan heeft. Daar krijg ik energie van.

Sinds 2021 heb ik mijn bedrijf verder uitgebreid met het label De ConflictExpert. Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de website: www.deconflictexpert.nl.

Al mijn inspiratie, enthousiasme en ervaring gebundeld

Al jarenlang werk ik als (interim) manager in het bedrijfsleven, de kinderopvang en in de zorg- en welzijnssector. Daardoor ken ik de knelpunten en nog belangrijker, ik weet hoe ik kan helpen. Veranderprocessen in gang zetten en mensen begeleiden in het ontdekken van hun kwaliteiten, dat is wat ik doe. Zo komt er inzicht in eigen gewoontes, vooroordelen en voorkeuren. Leren vertrouwen op jezelf, daar zet ik vol op in.

Incompany Coach & mediator versus leidinggevende

Mijn rol als leidinggevende is anders dan die van incompany coach & mediator. Als leidinggevende kan ik prima coachen op taak- en vaardigheidsaspecten, maar niet op de diepere lagen van coaching, omdat de werknemer in een afhankelijkheidspositie zit. Wanneer ik als coach en mediator aan de slag ga, werk ik op basis van gelijkwaardigheid, zowel individueel als in teamverband. We gaan dieper in op onbewuste patronen, gedachtes en emoties. Zo help, motiveer en professionaliseer ik mens en organisatie. Ik werk op verschillende (bedrijfs) niveaus. Van bestuur en leidinggevende tot aan de medewerkers op de werkvloer. 

Gezin, sport en kennis

Al jaren woon ik met veel plezier in Ede samen met mijn man, twee kinderen en hond. In mijn vrije tijd ben ik een fanatiek beoefenaar van Aikido. Dat is een Japanse zelfverdedigingssport. Het betekent letterlijk de weg van het samenbrengen van de (levens)energie. Ai: harmonie, verbinden, Ki: energie, innerlijke kracht, Do: (levens) weg. Wat vrijer vertaald de weg naar evenwicht met jezelf, de ander en je omgeving. Het is dan ook een sport die mij, zowel in werk als privé, veel leert en brengt. 

Mijn opleiding is breed. Van sociaal pedagogisch hulpverlener tot afgestudeerd bedrijfskundige en (verander)manager. Daarbij ben ik gecertificeerd mediator, gecertificeerd vertrouwenspersoon en gecertificeerd coach met de specialisatie burn-out & stress. 

Zonder wrijving geen glans

Als persoon, mediator en coach werk ik altijd met een doel en ben ik zeer daadkrachtig. Conflicten intrigeren en boeien me. Waarom begrijpt men elkaar niet goed? Het is niet erg om het oneens te zijn. Dat kan zelfs nieuwe inzichten geven als het lukt om echt te luisteren. Maar als een conflict te hoog op loopt kan bemiddeling een passende oplossingen zijn. 

Kennismakingsgesprek

Hopelijk heeft u een goed beeld gekregen van mij. Ik lever maatwerk en bespreek graag hoe ik u het beste kan helpen met alle mogelijkheden die er zijn binnen mijn praktijk voor mediation & coaching Mica-Ede. Bel direct 06-14 80 86 33 of mail voor een afspraak naar ingrid@mica-ede.nl