Teamcoaching

Laat teams optimaal samenwerken en functioneren. Een goed functionerend team heeft een laag verzuim en groot werkplezier. Uw winst: meer verbinding en betere resultaten. Het positieve effect van meer werkplezier en betrokkenheid maakt ook dat medewerkers minder snel (extern) gaan solliciteren. Dat loont in de huidige krapte op de arbeidsmarkt.

Haal eruit wat erin zit

Team coaching is zeer doeltreffend als u denkt dat er meer inzit dan eruit komt. Het werkt goed voor teams die een blijvende ontwikkeling willen doormaken samen met hun leidinggevende. Ik begeleid zowel het individuele als het gezamenlijke leren van teamleden. Ook kan ik helpen wanneer een team onvoldoende functioneert of bij onderlinge conflicten. Het brengt samenwerkingen tot stand en leidt tot zelfontwikkeling en betere resultaten.

Versterk vertrouwen & begrip

Teamcoaching versterkt onderling vertrouwen en begrip. Kwaliteiten komen beter in beeld én er wordt rekening gehouden met elkaars competenties. Feedback geven en ontvangen kun je leren. We creëren een fijne werksituatie waarin iedereen tot zijn recht komt.  Zo worden teams effectiever en daadkrachtiger. De ervaring leert dat ik als externe coach sneller vertrouwen krijg, omdat ik met een open blik en zonder oordeel het team kan observeren en begeleiden. Zo worden bestaande patronen doorbroken en kiezen we de meest effectieve methode om resultaat te boeken.

Wat er gaat veranderen

  • vertrouwen krijgen onderling en in de leiding
  • effectiever communiceren en reflecteren
  • alle neuzen dezelfde kant op 
  • het optimale halen uit elk teamlid 
  • inzicht in drijfveren
  • het leren (her)kennen van kwaliteiten en valkuilen
  • conflicten/onenigheid worden opgepakt
  • openheid, veiligheid en verbinding creëren 

Werkwijze

Voor een goed beeld start ik vaak met individuele gesprekken. Daarna bespreek en onderzoek ik met het team de onderwerpen die naar voren komen. Onder mijn begeleiding formuleren we teamdoelen, en gaan we intensief aan de slag. Afhankelijk van de competenties en ervaring van de leidinggevende kan het advies zijn om hem/haar ook individuele coaching aan te bieden.

Maak nu een afspraak

Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak en advies om te kijken hoe ik uw team(s) verder kan helpen. Bellen kan op 06-14 80 86 33 of stuur een bericht naar ingrid@mica-ede.nl.

Zie ook de mogelijkheden voor burn-out en stresscoaching, coaching voor leidinggevenden, mediation of conflict coaching.