Over Ingrid

Ingrid Middelkoop

Grip op je (werk)plezier!

Mijn naam is Ingrid Middelkoop en ik help organisaties, teams en medewerkers met het vinden van passende oplossingen die leiden tot antwoorden op vraagstukken op het gebied van werkdruk, werkplezier, stress en re-integratie van medewerkers.

Waarom wil ik helpen?

Als leidinggevende heb ik teams en medewerkers zien worstelen met werkdruk, werkstress en werkplezier. Als werkdruk te lang duurt heeft dit grote gevolgen voor de medewerker, het team en de organisatie. Verzuim, onrust, vertrekkende medewerkers, hierdoor stijgt de werkdruk weer. Deze vicieuze cirkel dringt ook door bij de klant en de eerste ontevreden klanten laten van zich horen.

Als leidinggevende ken ik de opgave waar je voorstaat, kan ik me als geen ander inleven in de behoefte naar stabiele teams, enthousiaste medewerkers en tevreden klanten. Zelf had ik als leidinggevende een grote scoop en ervoer ik een spagaat als er op meerdere plekken sprake was van onrust. Onrust, hoge werkdruk, onvoldoende werkplezier had op termijn onherroepelijk een effect op het verzuim en zorgde voor het vertrekken van medewerkers.

Hoe krijg je als leidinggevende/hrm adviseur weer grip op je team en de medewerker? Een vraag waar ook ik mee heb geworsteld

Als leidinggevende ervoer ik, dat ik veel werkplezier haalde uit het begeleiden van medewerkers met spannings- en stressklachten, professionele groei en het vergroten van de eigen regie. In de loop van de jaren groeide mijn behoefte om meer te halen uit mijn rol als leidinggevende en ben ik me gaan specialiseren als burn-out en stress coach.

Leren omgaan met werkdruk en werkstress verkleint de kans op verzuim, personeelsverloop en zorgt voor een tevreden medewerker, die met plezier zijn werk doet. Enthousiaste en gedreven medewerkers zorgen voor tevreden klanten. Burn-out en stress coaching gaat niet alleen over de behandeling van de klachten maar focust zich ook op de preventie kant van stress. Dat past uitstekend bij de behoefte van leidinggevende en hrm-adviseurs om te werken aan betrokken medewerkers, die met passie en plezier vormgeven aan hun werk.

Achtergrond en ervaringen

Met mijn loopbaan in loondienst heb ik ruim 11 ervaring op gedaan als leidinggevende zowel binnen de welzijns- en zorgsector als daarbuiten. Naast mijn ervaringen op het vlak van leidinggeven en verandermanagement beschik ik over ruime ervaring als (loopbaan)coach en recruiter, individuele en team coaching, accountmanager. Ik heb vele sollicitanten gesproken, begeleid en bemiddeld in diverse tijdelijke en vaste functies binnen de industrie, zakelijke dienstverlening en welzijns- en zorgsector. Mijn brede werkervaringen maakt dat ik me snel thuis voel en kan verplaatsen in diverse werkgebieden en bedrijfsculturen.

Mijn zoektocht naar werkplezier

Al jaren sluimerde de behoefte om ooit mijn eigen onderneming op te zetten. Eens in de zoveel tijd vlamde de behoefte in alle heftigheid op en zette ik ook een aantal stappen om dit te realiseren. En toch kwam het er niet van……

Totdat ik in 2016 samen met mijn hond in het bos liep. Ik voelde me moedeloos, onbegrepen, niet gezien en hoe hard ik ook werk het lukt mij niet om dit te veranderen. Ik voelde dat nu het moment was aangebroken om daadwerkelijk de stap te gaan zetten naar zelfstandig ondernemer. Na een proces van wikken en wegen nam ik midden in het bos de beslissing om mijn huidige baan op te zeggen.

Na mijn ontslag ontstond er een mooie reis waarbij ik mezelf verder heb mogen ontwikkelen. Er uiteindelijk ruimte ontstond om te gaan doen waar ik goed in ben en veel werkplezier aan beleef. Een reis, waarin ik verschillende dingen heb uitgeprobeerd. Ik soms de “verkeerde” beslissing nam en genomen beslissingen weer terugdraaide.

Vanuit mijn eigen coachingspraktijk help ik organisaties, teams en medewerkers met het vinden van passende oplossingen voor vraagstukken op het gebied van werkdruk, werkplezier, stress en re-integratie van medewerkers. Naast coach ben ik ook beschikbaar als interim-manager.

Wat anderen over mij en mijn stijl van werken zeggen

In de loop van de tijd heb ik mijn eigen stijl van werken ontwikkelt. Natuurlijk kan ik daar zelf van alles over vertellen. Ik laat dat liever over aan anderen. Zie daarvoor de pagina ‘Referenties’. Hieronder volgt een samenvatting van kenmerken, die genoemd zijn.

Klanten, medewerkers en collega’s, voelen zich bij mij op hun gemak. Ze ervaren mij als een open, warme en betrokken persoonlijkheid. Ik kan op een prettige en toch confronterende wijze een spiegel voorhouden waardoor de ander wordt geprikkeld om tot actie over te gaan. Hierdoor creëer ik de gewenste bewegingen. Tijdens gesprekken straal ik rust uit, geef ik de ruimte om met behulp van open vragen de weg te vinden naar een oplossing. Men waardeert dat ik snel tot de kern van het probleem kan komen, kwaliteiten van de ander herken en de ander kan motiveren, deze kwaliteiten in te zetten / te ontwikkelen. Mijn stijl wordt beleeft als doortastend en ruimte scheppend. Ik weet ‘complexe situaties ‘ te vereenvoudigen en geef de ruimte aan de ander om zelf te ontdekken en geef hierbij richting door vragen te stellen. Mijn concept – op basis van coaching, zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling – levert nieuwe inzichten op en biedt de ruimte tot het nemen met vervolgstappen.

Persoonlijke ontwikkelingen

Naast mijn opleiding als Sociaal Pedagogische Hulpverlener, volgde ik een managementopleiding, bedrijfskunde, coachopleiding en training Burnout Preventie. Daarnaast heb ik diverse workshops en trajecten gevolgd op het gebied van commerciële trainingen, verandermanagement, timemanagement, ondernemerschap en coaching. Ik blijf mezelf graag doorlopend bijscholen en investeer dan ook graag in vakboeken, congressen, workshops en opleidingen.

Vragen?

Heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met mij op! Ik kom graag met je in contact!

Wil je hulp met het vinden van een passende oplossing voor vraagstukken op het gebied van werkdruk, werkplezier, stress, burnout en re-integratie begeleiding (1ste spoor) van medewerkers? Stuur dan even een berichtje via het contactformulier en ik neem contact met je op.

Liever direct contact? Bel gerust naar 06 14 80 86 33 als ik kan neem ik direct op.