E-Coaching

E-coaching is de nieuwe manier van coaching, waarbij we gebruik maken van de moderne manieren van communiceren via het internet. Denk hierbij aan mail, whatsapp en of videobellen. Er zijn diverse redenen waarom er gekozen wordt voor e-coaching. De belangrijkste redenen zijn de flexibiliteit, mensen voelen zich meer op hun gemak in hun eigen vertrouwde omgeving en het besparen van reistijd en reiskosten.

Net als bij andere vormen van coaching kun je e-coaching inzetten op het moment dat je graag wil werken aan persoonlijke en of professionele ontwikkeling.

Werkwijze

Ik coach je door gebruik te maken van verschillende vormen van communicatie, die ieder zijn eigen voordelen hebben. Over het algemeen maak ik gebruik van twee vormen van communicatie namelijk videobellen en mailen.

Bij e-coaching per mail schrijf je je gedachten en gevoelens op naar aanleiding van een situatie op je werk of privé, op. Dit dwingt je gelijk om na te denken en zo ontstaat er nuance en structuur in je verhaal en krijgt je emotie een plek. Hiermee is al een grote stap gezet naar de oplossing.
Doordat ik snel reageer op je mail, soms al binnen een paar uur, maar altijd binnen 48 uur, kun je meteen weer vooruit. Daardoor houden we de vaart in het proces.

Binnen e-coaching is het van belang dat we werken vanuit een beveiligde omgeving. Hiervoor maak ik gebruik van het platform Pluform. Een professioneel platform gemaakt voor online begeleiding.

Net als bij reguliere vormen van coaching is het van belang dat er een klik is en dat er sprake is van vertrouwen. Vertrouwen bouw je het makkelijkste op door direct en persoonlijk contact. Vandaar dat ik e-coaching vaak combineer met face-to-face gesprekken. Hierdoor kunnen we namelijk sneller resultaat boeken.

Mocht jij ervoor kiezen om alleen te werken door middel van e-coaching is dat uiteraard mogelijk.